Highlights van Suriname

Suriname Suriname

World Heritage Sites

  • Natuurpark van Centraal Suriname
  • Historische binnenstad van Paramaribo
Suriname

Typisch

Klimaat

Kenmerken
  • tropisch
Temperatuur Beste tijd voor een reis
Temperatuur Beste tijd voor een reis

Typisch

Officiële landsnaam Republiek Suriname
Hoofdstad Paramaribo
Nationaliteit Surinamer
Talen Nederlands
Visum nodig? Nee
Munteenheid Surinaamse dollar (SRG)
Regeringsvorm constitutionele democratie
Grootte t.o.v. Nederland 3.9 keer groter
Bevolking 0.5 miljoen
Bevolkingsdichtheid t.o.v. Nederland 137.5 keer lager
Laagste punt -2 m
Hoogste punt 1230 m

Exotische ziekten

  • malaria
  • hepatitis A
  • typhus
  • dengue
  • leptospirosis

Interessante boeken over Suriname

  • Reisgids - Te gast in Suriname | Informatie Verre Reizen |
    Reisgids - Te gast in Suriname | Informatie Verre Reizen | 8.95 €

    Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van mensen die er gewoond of gereisd hebben. Literatuurlijst, praktische tips, vooral veel achtergrond- ... meer

    Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van mensen die er gewoond of gereisd hebben. Literatuurlijst, praktische tips, vooral veel achtergrond- en cultuur informatie.

    De zojuist verschenen geheel vernieuwde reispocket TE GAST IN Suriname bevat bijdragen van verschillende auteurs die het land van binnenuit kennen. Zij nemen je mee naar een land dat erg populair is bij vooral Nederlandse toeristen. Vandaag de dag komen de bakra's (blanken) niet om Surinamers ongevraagd de weg te wijzen, maar juist om iets van hen te leren. "No spang", zeggen ze in Suriname: maak je niet druk!

    Het grote Surinaamse genieten.
    Jaap Hoogendam, antropoloog en uitgever in Suriname, signaleert tijdens de vlucht van Schiphol naar Zanderij een bonte mengeling aan passagiers. Bij aankomst adviseert hij hen eerst een fles Parbobier te gaan drinken bij het Suikertuintje. Hier begint voor hem het grote Surinaamse genieten. In Paramaribo maakt Harry Schuring, de samensteller van deze uitgave, aankomende bezoekers wegwijs in de zwoele en swingende hoofdstad. Zijn rondleiding eindigt aan de Waterkant met een bord bami met saté. Daarnaast brengt Schuring een bezoek aan de plantages van Commewijne, het gebied waar Nederlanders koffie- en suikerplantages dreven op basis van slavenarbeid.

    Diep gelovig
    De in Suriname werkzame journalist Armand Snijders gaat in op de religieuze diversiteit in een land waar bijna de hele bevolking diep gelovig is. Tempels, kerken en moskeeën schieten hier als paddenstoelen uit de grond. Snijders laat zien dat de verscheidenheid in Suriname ook betrekking heeft op de manier van wonen. De behuizing varieert van enorme paleizen tot eenvoudige houten hutjes.

    Duurzame initiatieven
    Journaliste Maja Haanskorf heeft vooral oog voor duurzame initiatieven. In het binnenland is ze te gast bij Danpaati, een rustieke lodge die niet alleen aandacht heeft voor cultuur en natuur maar ook een project voor thuiszorg en kinderopvang beheert. Verder ontmoet ze een muzikale marronfamilie die het toerisme in het stroomgebied van de Marowijne wil stimuleren met het doel om er de traditionele dans en muziek een impuls te geven. En in het bos aan de rand van Paramaribo gaat ze met een marronvrouw op pad om medicinale en stimulerende kruiden te verzamelen.

    Kip met de gouden eieren
    Schrijfster Karin Anema ontdekt in het oerwoud minder duurzame praktijken als zij een bezoek brengt aan een goudzoekerskamp. Door de goudwinning ontstaan hele stukken woestenij in de jungle. Daarnaast heeft de kwikvervuiling ernstige gevolgen voor de gezondheid van de in het oerwoud levende marrons en indianen. Het is te hopen dat de Surinaamse overheid spoedig ingrijpt en voorkomt dat de kip met de gouden eieren wordt geslacht. Voor veel toeristen is een tocht door het tropisch regenwoud nog steeds het hoogtepunt van de Suriname reis.

  • Kookboek The taste of Suriname | Diana Dubois |
    Kookboek The taste of Suriname | Diana Dubois | 14.95 €

    "The Taste of Suriname" isn't just another Surinamese cookbook. It is not only the first Surinamese cookbook especially written for En... meer

    "The Taste of Suriname" isn't just another Surinamese cookbook. It is not only the first Surinamese cookbook especially written for English-speaking audiences, it also contains an unique collection of 100 today popular, never published and long-forgotten recipes, seasoned with a good sprinkle of historical culinary anecdotes. 
     
    In this book you will find recipes which are passed down orally from generation to generation and are now finally set into permanent form. 
    For example: Amerindian Peprewatra and Cassava bread, Afro-Surinamese Afingi, Pinda Alesi, Asogrie and Sukr'irtji, Chinese Fachong and Lebanese Mehsmi Malfouf. Off course recipes for today popular dishes such as Roti, Saoto Soup, Peanut Soup, Pom, Brown Beans with Rice and Chicken Pasty are also inserted. And many more!
     
    Don't expect in this book culinary arts à la Urbain Dubois that you can impress your family or guests with. French Haute cuisine didn't quite make it all the way up into Suriname. What you will find are recipes for wonderful dishes that have been created and tested by the home cooks of Surinamese origin. Thanks to them, you will now be able to prepare and taste them yourself. To meet the request of many, this book also contains some translated recipes from the Groot Surinaams Kookboek, also known as the Surinamese Cook-bible. Together they will take you on an unforgettable culinary trip through colonial history up until the present day.
     
    Sources of the material for compiling "The Taste of Suriname" includes the author's private collection of recipes and old travelogues, novels and diaries, of which some date back from as early as the sixteenth and seventeenth century, as well as more recent published novels from Surinamese writers. They all mention about food and drinks in everyday's life and dish up a wealth of culinary images, whom make you long for a good introduction into the Surinamese cuisine: which this book certainly is! 
     
    "The Taste of Suriname" is a cookbook for people who remember with nostalgia the dishes from their childhood, as well for people who want to learn (more) about the Suriname cuisine.

Meer boeken en kaarten over Suriname

Vluchten naar Suriname

Vakantiebestemmingen met vergelijkbare kenmerken

Misschien bent u ook geïnteresseerd in andere vakantielanden met de volgende kenmerken:

Reis en Vakantie Top 10

Suriname is vertegenwoordigd in de volgende reis top10's: