Italië staat bekend om zijn azuurblauwe zeeën, smaakvolle pasta gerechten zoals pizza en lasagna en natuurlijk de ruige natuur van de Dolemiten. Italië is ook het land met het grootste aantal wereld erfgoederen. Dat zie je direct als je door het centrum van Rome loopt, wat in feite een grote openluchtmuseum is en een feest voor cultuurliefhebbers. Ook de vakantiegangers die zon, zee en strand zoeken op een van de vele eilandjes of meren van Italië, zouden minstens een dag door Rome moeten wandelen
nationale gerechten | pizza |
nationale dranken | espresso |
beroemd om | pizza en pasta fiat dolomieten/ trentino italiaanse riveria lombardije/ merengebied peimonte aosta-dal povlakte sardinie sicilie toscane umbrie Vespa Michelangelo Prada Gucci Dolce & Gabbana mafia |
Kenmerken |
|
Temperatuur | Beste tijd voor een reis |
|
|
Officiële landsnaam | Italiaanse Republiek |
Hoofdstad | Rome |
Nationaliteit | Italiaan |
Talen | overig |
Visum nodig? | Nee |
Munteenheid | Euro (EUR) |
Regeringsvorm | republiek |
Grootte t.o.v. Nederland | 7.3 keer groter |
Bevolking | 58.1 miljoen |
Bevolkingsdichtheid t.o.v. Nederland | 2.1 keer lager |
Laagste punt | 0 m |
Hoogste punt | 4748 m |
Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor zelfstandige reizigers o... meer
Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor zelfstandige reizigers of backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!
The only in-depth guide to Liguria, a mountainous region of dizzy passes and breath-taking views. The narrow strip of coast includes gems such as the Italian Riviera, the port city of Genoa, the glitzy resort of Portofino and the Cinque Terra. With a strong regional identity, the spectacular scenery, the mediaeval towns, fishing ports and food have attracted some of the world's most famous writers. This is the only guide with a detailed description of the mountains and hilltop villages. Colorful extras like Italian proverbs and simple recipes are scattered throughout.
In 2010 maakt Dylan van Eijkeren een culinaire reis kriskras door het land van pasta, ham, buffelmozzarella en wijn. Hoewel eten centraal staat en er ... meer
In 2010 maakt Dylan van Eijkeren een culinaire reis kriskras door het land van pasta, ham, buffelmozzarella en wijn. Hoewel eten centraal staat en er dagelijks een nieuwe culinaire uitspatting op de agenda komt, gaat het in dit reisboek vooral om de ontdekking van het échte Italië. Aan de hand van de lokale keuken onderzoekt Van Eijkeren de culturele en maatschappelijke verschillen tussen de Italiaanse regio’s. Het resultaat: een grappig, smakelijk en lichtverteerbaar maar literair getoonzet reisverhaal.
Vakantiebestemmingen met vergelijkbare kenmerkenMisschien bent u ook geïnteresseerd in andere vakantielanden met de volgende kenmerken: |
Reis en Vakantie Top 10Italië is vertegenwoordigd in de volgende reis top10's:
|